Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Overige info: crew prikt in op professionele geluidsinstallatie waar opdrachtgever voor dient te zorgen
Offerte / Boeking

ander de Buisonjé leerden we kennen als frontman van Volumia!, waar hij zelf geschreven nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. In 2002 gaf Xander met Volumia! een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall. Daarna heeft hij zijn carrière als solo artiest voortgezet.

In 2004 vertolkte Xander het nummer Zij Gelooft In Mij tijdens de uitvaartdienst van André Hazes. Hij bracht die avond een muzikale ode aan de overleden zanger. Xander keerde in 2005 terug naar de Heineken Music Hall als soloartiest voor een spetterend eindejaar concert.

Vijf solo-albums, een akoestische album en meerdere televisieprogramma’s later, beweegt Xander het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Daarnaast begint hij ook een gevestigd presentator te worden. Natuurlijk al met De Vrienden van Amstel LIVE!, dat hij al vier keer op rij gepresenteerd heeft, maar ook met Studio 9 en De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen in 2012.

Xander zijn laatste album ‘Xander in Concert’ is een spetterend live album dat opgenomen is bij Sunday Sessions in studio 21 te Hilversum. Het live album bevat Nederlandse- en Engelstalige tracks met  daarnaast een aantal spannende duetten met o.a. Glennis Grace. De reacties op  het album waren overweldigend en een paar weken na de lancering kwam het album binnen op nummer 1 in de Album Top 100! Een waanzinnige prestatie. Na 15 jaar in het vak te zitten heeft Xander eerder een nummer 1 positie gehad met zijn debuut album van Volumia! Dat Xander nu ook als solo artiest een nummer 1 positie heeft behaald voelt voor hem als een bekroning. Ook werd het nummer De Wereld Redden positief ontvangen en bereikte al snel de top 10 van iTunes.

Op 22 maart 2013 bracht Xander zijn nieuwe single ‘Van Jou’ uit. Een prachtig romantisch nummer met muziek van Patrick Bruel en tekst van Xander zelf. Binnen enkele dagen stond zijn single al hoog in de iTunes top 100.

 Als presentator van De Vrienden van Amstel LIVE! zet Xander de Buisonjé al vier  jaar op rij de grootste Amstel kroeg van Nederland op zijn kop. Natuurlijk laat Xander het niet alleen bij presenteren, ook op muzikaal vlak doet hij helemaal mee! Xander behoort tot één van de artiesten die het meest heeft opgetreden bij De Vrienden van Amstel LIVE! Ook tijdens het 15-jarig jubileum in 2013 van de Vrienden van Amstel LIVE! was Xander opnieuw de gastheer. In 2014 zal hij weer deze rol met trots vervullen.

Xander heeft in 2012 de muzikale spelshow De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen op SBS6 gepresenteerd. De grootste hits van Nederlandse bodem werden gezongen door bekende artiesten onder begeleiding van een grote live band, waarbij er gestreden werd om de titel ‘Kroonjuweel 2012’.

Tijdens ‘De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen’ heeft Xander ook een wekelijkse radioversie van Kroonjuwelen gepresenteerd, en wel op 100%NL!

Naast De Vrienden van Amstel LIVE is Xander sinds 2013 ook gastheer bij de Helden van Amstel LIVE! Tijdens De Helden van Amstel LIVE kruipen drie Nederlandse top artiesten ieder in de huid van hun drie grootste muzikale voorbeelden. Xander en de andere nemen het publiek mee op een muzikale tijdreis langs 9 helden, waarbij ze het publiek trakteren op een feestavond bezaaid met hits van hun muzikale roots.

In februari 2012 was Xander de Buisonjé te zien als presentator in het programma Studio 9 op Nederland 3. Een programma waar een artiest voor 36 uur werd opgesloten in een geluidsstudio. De artiest moest hierbij samen met een mysteryguest met een totaal andere muziekstijl, een volledig nieuw nummer maken. Artiesten die mee hebben gedaan zijn onder andere Di-Rect en Miss Montreal.

Op 16 februari 2013 startte  de zaterdagavondshow The Next Pop Talent op SBS6. In dit programma vormde Xander samen met Glennis Grace, Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild de jury en gingen zij op zoek naar de nieuwe popsensatie van Nederland. Tijdens deze talentenjacht  moesten de kandidaten twee auditierondes zien te overleven waarop de liveshows volgden. Hierbij kregen de talenten twee minuten de tijd om de mensen thuis en de jury te overtuigen van het feit dat zij de nieuwe popsensatie van Nederland zijn.

marlstone.org Xander de Buisonjé