Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Offerte / Boeking

Roy Selder heeft al heel wat regionale hits op zijn naam staan. De bekendste zijn 'Ai det is Jovel', de enige echte limburgse versie van de wereldhit "Ai se eu te pego" (Michel Telo). Maar ook Limburgs Lulle is een kreet die je overal in Limburg hoort. Het blijft onvoorstelbaar dat iemand die Roy's repertoire nog niet kent toch meteen mee kan doen bij zijn optredens. De nummers van Roy pakken je op, en zetten je pas weer neer als het optreden voorbij is.

Roy Selder stond als 10-jarig jongetje al op de buhne van de plaatselijke carnavalsvereniging te zingen. Het zou echter nog enkele jaren duren voordat hij er serieus werk van zou gaan maken. Hoewel zijn voorkeur in eerste instantie uitging naar Nederlandstalig repertoire, ging Roy later al snel over naar het Limburgstalige lied. Na een aantal jaren covers van andere artiesten te hebben gezongen nam Roy in 2009 voor het eerst een eigen nummer op bij studio Difference in Weert. Roy bracht een jaar later zijn eerste album uit toen hij in contact kwam met het Butterbox label. Deze samenwerking met Butterbox wierp al heel snel vruchten af en brachten Roy de definitieve doorbraak in het limburgse feestcircuit.

Na de succesvolle lancering van zijn eerste album 'Hallo Limburg' kwam Roy Selder in 2012 een remake van een wereldhit van Michel Telo. Het nummer 'Ai det is jovel' werd een regelrechte carnavalshit. Het is tot op heden het meest gedownloade nummer van de Butterbox downloadshop en wordt dagelijks nog steeds duizenden keren gestreamd. Het is tevens de titelsong van zijn tweede album wat in 2013 is uitgebracht 

Maar daar bleef het niet bij. Ook zijn titel 'Limburgs Lulle' is inmiddels een klassieker. Sjoenkelballads zoals 'Esse Wils' zorgen voor een mooi rustpunt tijdens zijn energieke optredens. Roy Selder is inmiddels een graag geboekte artiest op elke feestje: tijdens het carnavalsseizoen, maar ook steeds vaker door het jaar heen.

marlstone.org Roy Selder