Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min | Buutte
Offerte / Boeking

Overal waar een Ton is kom ik hem vullen!

De buuts vol met zelfspot laten meestal doorschemeren dat men zichzelf regelmatig van een afstandje moet bekijken en dan blijkt dat in de meest vervelende situaties humor verscholen zit. Die haalt het alter ego Dik dun Unmundige er uit en geeft die vaak grof maar goed bedoeld weer in zijn buuts. Niet zelden improviserend naar de zaal toe.

Omdat ik verknocht ben aan mijn Carnavalistische Groesbeek (GLD) zul je mij niet zien op een Brabants of Limburgs kampioenschap. Slechts enkele kilometers komt ik als “geografisch grensgeval” te kort om mij Limburger of Brabander te mogen noemen. “Daarom noem ik mezelf Carnavalist en gelukkig is dit begrip niet aan grenzen gebonden” Maar het had erger gekunnen: Ik woon namelijk ook maar enkele honderden meters van de Duitse grens!

“Citaat woordenschat van het Groesbeeks, 2007, isbn 978 90 5345 339 1

Ómmundige, ook ummundig (bn) groot, enorm , onbehouwen, Wa enne ómmundige mök is daa, Wat een onbehouwen persoon is dat.”

Zie hier de oorsprong van Rob van Elst’s Alter ego: Dik de Ummundige. In sommige delen van het land wordt Ummundig opgevat als Onmondig , dus het zich niet kunnen uitdrukken kunnen spreken. Ironisch bekeken zou dat natuurlijk ook wel kunnen maar de Groesbeekse variant voert duidelijk de boventoon en dat niet in de laatste plaats door Rob’s fysieke verschijning. Ronduit dankbaar voor wat de natuur hem bedeelt heeft gebruikt hij zijn imposante verschijning om zich in menige ton te murwen. En daar niet alleen: Ook bedrijfsfeesten, ondernemersbijeenkomsten en bruiloften en feesten en verenigingen zijn niet veilig voor de kunsten van Dik dun Unmundige. En dan het liefste daarin verwerken van ” hem in het oor gefluisterde gegevens”.

Een lachende zaal is het mooiste compliment dat je kunt krijgen

marlstone.org Rob van Elst