Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Offerte / Boeking

Toen ik vijf jaar was begon ik al met zingen, ’t eerste optreden was op het 25-jarige bruidsfeest van mijn oom en tante. Dat is blijkbaar goed bevallen want daarna was ’t bij elk familiefeestje prijs. Toen de carnavalsvereniging “D’n Uul” jubileum vierde, werd aan alle Roermondse carnavalsverenigingen gevraagd, een optreden te verzorgen op de jubileumsavond. Mijn aangetrouwde neef was destijds voorzitter van K.v.Koelbetus. Mijn  neef wist wel iemand die dat optreden zou gaan verzorgen….ik dus.
Op die avond heb ik als 12-jarige jongen voor 1700 mensen staan te zingen en ik kan jullie dit vertellen,…dat was prachtig.
’s Maandags na dat optreden ging thuis de telefoon. ’t Was Jacqueline, dochter van de grote Johnny Hoes. Ze had van mensen gehoord dat ik goed kon zingen, en dat haar vader (Johnny Hoes dus) mij wel eens zou willen horen zingen.
Nadat ik voor hem had gezongen was hij erg enthousiast en kreeg ik meteen een contract aangeboden. Hier ben ik destijds niet verder op ingegaan.

Pas maanden later ben ik bij Pieter Zeelen terecht gekomen, een man die blind is maar via muziek en tekst goed kon zien. Later ging ook Marc Latta teksten voor mij schrijven. Deze mannen lieten mij de sterren van de hemel zingen. In 1994 deed ik mee aan ’t Roemondse liedjes concour met het nummer “ ’t Zit mich in ’t blood”. Ik werd hier als klein jongen tweede mee en dat smaakte naar meer. Mede door de Stichting Roermond CD kwam er ieder jaar ’n liedje uit op CD. Zo leerde Roermond en omstreken mii kennen.
In 1997 won ik de Uule sjlager met ’t liedje “Oette waeg aan de kantj”, dit was ’n geweldig succes.
In 2001 deed ik mee aan ’t Limburg Vastelaoves Leedjes Konkoer (LVK) met ’t nummer “Vastelaovesromance”. Ik kwam tot de halve finale, maar desalniettemin liep het nummer als een trein. Overal waar ik kwam zongen de mensen het liedje mee en iedereen wilde het horen. In 2003 ben ik in contact gekomen met Marlstone. Bij deze muziekmaatschappij heb ik mijn eerste complete CD  ‘Laote veer danse” uitgebracht . Hier staan “oude” bekende, maar ook nieuwe nummers van mij op. Ook deze keer geschreven en gecomponeerd door Marc en Pieter. Ook mijn 2de CD die “Noe al goldj” heet, en mijn laatste nieuwe CD  “Hieperdepiep” zijn beide bij Marlstone uitgebracht. Graag wilde ik mijn tot dus verre loopbaan met jullie delen. Wij zien ons op een optreden en ik hoop dat jullie genieten van mijn muziek !

marlstone.org Patrick Gerets