Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Overige info: crew prikt in op professionele geluidsinstallatie waar opdrachtgever voor dient te zorgen
Offerte / Boeking

Jan Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor De zangertjes van Volendam. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent. Hij werd hiervoor
uitgekozen en het nummer ‘Mama’ werd vervolgens een groot succes. Hij mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen. De single ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ kwam op plaats nummer één binnen in de Nederlandse hitparades. Dit was de start van een glansrijke carrière. In de twee volgende jaren scoorde de destijds als Jantje Smit aangeduide zanger nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Ondertussen heeft Jan Smit al diverse nummer 1 hits gescoord, zoals ‘Als de morgen is gekomen’, ‘Dan volg je haar benen’, ‘Laura’.

Zijn dagelijkse leven is te volgen geweest op televisie met de titels ‘Gewoon Jan Smit’ en ‘Jan Smit, de zomer voorbij’. De realityshow ‘Gewoon Jan Smit’ leverde hem een Gouden Televizier ring op in 2006. Ook presenteerde hij de afgelopen jaren diverse televisieprogramma’s  voor de Tros.

marlstone.org Jan Smit