Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Offerte / Boeking

De meiste sjpas, Wo zit ’t bie dich?, De träöt laeg, Hand in hand, Läogske sjmink, ’t Lètste laok en De patsj. Limburgse carnavalsliedjes die door de hele provincie worden meegezongen. Stuk voor stuk top 3 liedjes van het LVK. Maar ook: allemaal liedjes bedacht en gebracht door Maurice Pluijmakers en Roger Vliegen uit Hulsberg, oftewel zangduo De Geliënde.

Ontstaan in 1995 als gelegenheidsact voor de feestavond van fanfare Sint Clemens Arensgenhout. Toen nog als “De Drie Geliënde”, met Jos Gijzen (die vele jaren later zijn muzikale carrière zou vervolgen bij Wir sind Spitze!). Vanaf 2001  in een vrijwel onafgebroken reeks 15 keer in de finale van het LVK. Door hun vele 2e en 3e plekken – maar het ontbreken van een eindzege – worden Maurice en Roger ook wel aangeduid als “Zoetemelk en Poulidor van het LVK.”

De Geliënde staan aan de vooravond van hun 2 x 11 jarig jubileum. Dit zal in het weekend van 28 oktober 2017 worden gevierd met o.a. een Limburgse avond en de presentatie van de eerste echte Geliënde CD.

Met hun eigen originele vastelaovesleedjes zorgen De Geliënde tijdens optredens van ± 30 minuten op elk podium voor spontaniteit, sjpas en plezeer!

De Geliënde: Al 2 x 11 jaor hand in hand veur vastelaovend!

marlstone.org Geliende