Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Offerte / Boeking

In 1992 kroop Roermondenaar Ben Peters voor de eerste keer onder de artiestennaam Big Benny achter de microfoon. Dat gebeurde in een piepklein zaaltje voor slechts een handjevol publiek. “Big Benny, wie is dat nou? Wat moeten wij met hem? Precies: onbekend maakt onbemind. Laat je echter tegenwoordig ergens in het Limburgse land de naam Big Benny vallen dan is er niemand die nog nooit van de altijd goedgemutste entertainer heeft gehoord. Het kan verkeren.

Bijna iedere Limburger heeft hem minstens één keer aan het werk gezien en zelf ervaren hoe BB in een handomdraai het publiek op zijn hand heeft en van een kleine miniparty een fantastisch groot feest maakt. In stampvolle zalen of paviljoens en niet te vergeten grote openluchtfestivals, zoals bijvoorbeeld op de 11de  van de 11de  op het Vrijthof in Maastricht of op carnavalszaterdag in de Zoepkoel van Venlo, scanderen duizenden mensen zijn naam. “Big Benny! Big Benny! Big Benny!” En, zo vreemd is de enthousiaste reactie van het publiek niet. De zanger maakt de hooggespannen verwachtingen namelijk waar, van het eerste liedje tot en met de laatste toegift. Telkens opnieuw haalt hij het onderste uit de kast en laat hij de grote schare fans uitbundig meezingen, schateren van het lachen en schunkelen Tijdens een optreden kronkelt automatisch een polonaise van soms wel een paar honderd meter door de zaal of  feesttent. Arm in arm, hand in hand, hotsen en botsen in de lange vrolijke sliert. ‘Het is pas feest als Big Benny is geweest’, de slogan klopt als een bus.

Voor de doorbraak heeft Ben Peters trouwens hard moeten knokken. Om zijn eerste cd ‘Limburgs Yes!’ aan de man te brengen ging hij langs de deuren in zijn woonplaats Roermond. Op een enkele zondagmorgen verkocht hij honderden cd’s. Het succes beperkte zich aanvankelijk tot de buurt ’t Veld waar hij opgroeide en nog steeds actief is in het verenigingsleven. Gesteund door de trouwe achterban breidde de cirkel van het succes zich stap voor stap uit naar de rest van Roermond, Midden-Limburg, Noord-Limburg en tot slot héél Limburg inclusief een deel van Brabant en de grensgebieden van België en Duitsland.

Big Benny is regelmatig te beluisteren op de radio en te zien op de beeldbuis. Bij L1, TVL, TROS, VARA, SBS en Veronica. Corné Klein van Radio 3FM had Big Benny een uur lang live in de studio en na afloop stond de telefoon in Hilversum roodgloeiend. De lokale radiostations in Limburg schenken min of meer dagelijks aandacht aan zijn repertoire.

Op 13 september 2014 heeft Big Benny een jubileum concert gegeven. (35 jaar carnavals artiest en 22 jaar Big Benny) Het concert heeft plaats gevonden in de Ahoy te Rotterdam.

Big Benny grossiert inmiddels in Limburgstalige hits. Van Lurrie en De Sultan haet dors tot Riet op de tap, Limbo Party, Oh Oh Kammeroad, Viva Malorca, Ich bön en bees, pirate,nou en et cetera.

 

marlstone.org Big Benny