Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: 30 min
Offerte / Boeking

Andy Croonenberg stond al als kleine jongen gedurende carnaval op het podium. Als zoon van muzikant Frans Croonenberg kreeg hij het zingen met de paplepel ingegoten. Met Limburgse covers als "Oet Limburg kump de muziek" wist hij het publiek ondanks zijn jonge leeftijd goed te entertainen.

Daarna werd het een tijdje stil rondom de zangcarrière van Andy. Hier en daar deed hij enkele projecten zoals zijn Nederlandstalige CD-single "Nooit uit mijn hart" die in meerdere provincies in Nederland in de hitlijsten terecht kwam. Zo haalde hij ook met zijn Limburgs vertaalde versie "Nooit oet mien hart" in 2005 bij L1 een 4e plek in de Limbo Top 10. Ook deed hij in 2011 samen met zijn vader mee aan het LVK met het liedje "Same plezeer op os eige meneer" waarmee ze een finaleplek wisten te bemachtigen.

Na deelname aan de Limburgse talentenjacht "Doa zit meziek in" in 2011 besefte Andy dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij besloot om weer actief te gaan werken aan zijn zangcarrière en deed dit in 2012 middels een debuut tijdens de 11de van de 11de op het Vrijthof in Maastricht. Dit gebeurde niet geheel zonder succes waardoor de smaak naar meer al snel te proeven was.

Sinds 2013 is Andy Croonenberg te boeken als solo-artiest met een variërend repertoire van Limbopop, Skamuziek en Braziliaans getinte nummers. Ondanks dat Andy zich niet wegzet als een echte carnavalsartiest is een ding zeker: als het maar feest is gedurende zijn optredens! Naast zijn solo carriere vormt hij ook nog een duo samen met Roy Willems: Andy & Roy. In 2016 bereikten ze de finale van het LVK.

marlstone.org Andy Croonenberg

marlstone.org Andy Croonenberg