Tel : +31 (0)43 365 25 97 | E-mail : info@marlstone.org
Set: IN OVERLEG
Offerte / Boeking

Op ongeveer 12 jarige leeftijd werd Gerard Hover met het “muziekvirus”besmet.

Bij hem in de buurt (Wijck Maastricht) was een zéér jeugdige popband actief.

Deze band oefende op een zolder bij de kerk. Om de drummer van deze band te imiteren bouwde Gerard thuis een drumstel van kartonnen dozen, ketels en deksels.  Toen de drummer van de band stopte en zijn drumstel te koop aanbood, was Gerard er als de kippen bij om het over te nemen. Financieel was dit vrij snel geregeld, maar het drumstel kwam er thuis niet in vanwege het lawaai.

Gerard bleef niet bij de pakken neer zitten en ging op pad om op die zolder bij de kerk te kunnen oefenen op zijn drumstel. Dit bleek mogelijk.

Na enkele weken helemaal alleen te hebben zitten drummen, was de nieuwigheid ervan af.

Een band moest geformeerd worden. Al gauw werden enkele vrienden bij elkaar “getrommeld” en de eerste band was geboren:  Falcon.

Bezetting: gitaar, bas, saxofoon en drums. Vanaf het begin begon deze band met het spelen van covers, daar men snel in de gaten had, dat deze repertoire keuze de meeste mogelijkheden tot optredens gaf. Dit zal rond 1972/1973 zijn geweest.

De volgende band “Second Dream” werd in 1976 opgericht. Maar de naam was te lang om op het Volkswagen busje te schilderen en dus werd het  “Scream”.

Toen een toetsenist met een arsenaal aan keyboards de band kwam versterken en het

repertoire daardoor drastisch kon worden uitgebreid werd de band regionaal redelijk succesvol. Dit was in 1978 en 1979.

Bezetting: Sologitaar, gitaar, basgitaar, keyboards en drums.

In 1979 besloot de toetsenist professioneel verder te gaan en verliet de band.

Dit betekende de doodsteek voor “Scream”.

Na enkele omzwervingen en de nodige experimenten formeerde Gerard een nieuwe band. Enkele oud-leden van “Scream”  plus twee nieuwe gezichten vormden samen deze band. Een naam werd snel gevonden: ♪ Next  ♫.

Op een november 1981 was het eerste optreden van  ♪ Next ♫ in een discotheek in Valkenburg waar de band op de affiches en in de advertentie van de krant werd aangekondigd als ♪ A Next Band ♫.

Deze naamstelling vond iedereen nog beteren bleef dus gehandhaafd.

Het repertoire van ♪ A Next Band ♫ is in de loop der jaren nogal veranderd.

In de beginjaren speelde men vooral in kleine muziekcafés, jeugdcentra en militaire bases in Duitsland.

Omdat de mogelijkheden voor optredens steeds geringer werden plus het feit dat men niet meer te ver wilde reizen voor een optreden, werd het “feesten & partijen circuit” verkend.

♪ A Next Band ♫ werd een veelgevraagde band.

Dit leidde in 1989 tot overbelasting van de stem van de leadzanger. Deze had al vaker aangedrongen op het aantrekken van een zangeres om zo de uitstraling en het repertoire van de band  nog aantrekkelijker te maken 

In oktober 1989 werd voor de eerste keer met zangeres opgetreden en de reacties waren uitermate positief.

Het repertoire werd uitgebreider, gevarieerder en vooral afwijkend van wat concurrenten te bieden hadden.

Deze formule is tot heden zéér succesvol gebleken en dus ongewijzigd.

Al bijna 30 jaar treedt  ♪ A Next Band ♫ de nodige keren per jaar op en altijd tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers.

Dit blijkt wel uit het groot aantal “vaste klanten” die ieder jaar opnieuw de band inhuren voor de muzikale opluistering van hun feestavond. Het geringe aantal wisselingen binnen de band is hier debet aan.

Dit zorgt niet alleen voor een goede sfeer binnen de band maar schept tevens een vertrouwensrelatie met de opdrachtgevers.

Een optreden van   ♪ A Next Band ♫ staat altijd garant voor een spetterende muzikale show voor iedereen.

marlstone.org A Next Band